جستجو پیشرفته محصولات

اصول برگزاری افتتاحیه فروشگاه برای رشد 100 درصدی

یک دسته بادکنک به رنگ مشکی و زرد، یک اسپیکر بزرگ با آهنگ‌های محسن ابراهیم‌زاده و در نهایت کمی کیک و آب‌میوه! این نهایت ایده‌پردازی کسب و کارهای ایرانی برای افتتاحیه فروشگاه و مغازه است.

اگر در مقابل، شما به فکر این هستید که برای افتتاح فروشگاه‌تان یک کار متفاوت بکنید و از همان روز اول مشتریان را به سمت کسب و کارتان بیاورید، با من در این مقاله همراه باشید تا با یک دنیای ایده جذاب و همینطور نکات اثربخش آشنای‌تان کنم.

ایده برای افتتاح مغازه

ایده برای افتتاح مغازه

افزایش آگاهی از برند، افزایش فروش، اعتمادسازی و… اینها فقط چند مورد از مزیت‌های یک افتتاحیه بزرگ و موفق است. اما نکته اینجاست که اگر بتوانید در هر بخش از این افتتاحیه کمی خلاقیت به خرج بدهید، با هزینه‌های اندک، بازدهی و نتیجه چند برابری می‌گیرید! پس لطفا به تمامی نکات این مقاله توجه کنید.

1_ رویداد مختص کاربران برگزار کنید

احتمالا ساده‌ترین چیزی که برای افتتاحیه به نظرتان می‌آید، این است که یک رویداد برگزار کرده و افتتاحیه مغازه را جشن بگیرید. اما خب اگر بخواهیم اصولی جلو برویم، افتتاحیه‌تان باید به‌شکل دیگری باشد!

در واقع اگر به یک چیز بزرگ فکر می‌کنید، باید یک رویداد مختص “مخاطبان هدف‌تان” برگزار کنید. این یعنی ببینید چه رویدادی با چه موضوعی می‌تواند برای کاربران‌تان جذاب باشد. مثلا:

ایده برای افتتاح فروشگاه

  • اگر یک کتاب‌فروشی دارید، می‌توانید رویدادی با حضور یک نویسنده محبوب برگزار کرده و روی تمام محصولات، 50 درصد تخفیف بگذارید،
  • اگر فروشگاه لوازم اسپرت خودرو هستید، در یک مکان بزرگ مثل پارکینگ عمومی یا محل همایش‌ها، یک همایش ماشین‌های لوکس و اسپرت برگزار کنید،
  • اگر به فکر افتتاحیه برای فست فودتان هستید، رویدادی در مغازه‌تان برگزار کرده و به شرکت‌کنندگان منتخب اجازه بدهید خودشان برای خودشان غذا آماده کنند! یا اصلا یک مسابقه پخت غذا راه بیندازید.

2_ هدف را مشخص کنید

به طور کلی در دنیای بازاریابی، اهمیت زیادی دارد که هدف یا اهداف هر اقدام‌تان را مشخص کنید. با توجه به این، برای این افتتاحیه هم باید اهدافی را مشخص کنید. مثلا:

  • اینکه در روز افتتاحیه 100 عدد محصول یا 50 میلیون تومان بفروشید،
  • اینکه آگاهی از برندتان را افزایش بدهید،
  • کاری کنید که مخاطبان استوری گذاشته و پیج شما را تگ کنند،
  • و… .

با توجه به این اهداف، اقدامات شما هم باید تغییر کند. مثلا اگر هدف این بوده که مخاطبان برندتان را استوری کرده و تگ کنند، باید حتما یک مجری یا حداقل یک گروه آهنگ داشته باشید. چون اغلب کاربران در چنین شرایطی تصمیم به انتشار استوری می‌گیرند.

3_ یک رویداد عادی با حضور سلبریتی‌ها برگزار کنید

راستش را بخواهید من به طور کلی با رویدادهای عادی برای افتتاح کسب و کار موافق نیستم! دلیلش را در ادامه توضیح می‌دهم اما در هر حال اگر نمی‌خواهید کار خلاقانه‌ای بکنید، در حداقل‌ترین حالت ممکن است بهتر است یک سلبریتی را به رویدادتان دعوت کنید تا مخاطبان برای دیدار او هم که شده به سراغ‌تان بیایند. منظور از سلبریتی، افراد معروف مثل بازیگران، خواننده‌ها و… است.

اما چرا رویدادهای عادی را نمی‌پسندم؟ ببینید، نکته اینجاست که ما رویداد را برگزار نمی‌کنیم تا فقط 100 نفر یا اصلا 1000 نفری که درب مغازه آمده‌اند با کسب و کارمان آشنا شوند. در واقع هدف ایجاد سر و صداست! اینکه کاری کنیم تا بقیه در مورد‌مان با اطرافیان‌شان صحبت کنند.

اینکه یک فست فود به شرکت‌کنندگان اجازه بدهد خودشان با دستگاه‌های فست فودی بدون محدودیت در متریال ساندویچ‌های دلخواه درست کنند، قطعا نسبت به اینکه صرفا درب مغازه‌اش کیک و شیرینی پخش کند و یک آهنگ شاد بگذارد، سر و صدای بیشتری دارد. این یعنی ممکن است حتی تا ماه‌ها افراد شرکت‌کننده در مورد شما با اطرافیان‌شان صحبت کنند. حالا اگر ایده خاصی ندارید، حداقل وجود یک سلبریتی باعث می‌شود مردم کمی در موردتان صحبت کنند.

4_ تاثیرگذاران را دست کم نگیرید

در ادامه ایده قبلی، بهتر است با کلمه‌ای به اسم “تاثیرگذار یا اینفلوئنسر” آشنای‌تان کنم. تاثیرگذار در واقع شخصی مثل همان سلبریتی است، با این تفاوت که روی نظر یک عده خاص تاثیر زیادی دارد. مثلا فلان خانمی که در اینستاگرام به آموزش آرایش پرداخته، روی نظر مخاطبانش برای خرید محصولات آرایشی تاثیر زیادی دارد.

دعوت از اینفلوئنسرها برای افتتاح مغازه

یا مثلا یک مدرس موفقیت فردی، روی تصمیم مخاطبانش برای خرید، برای اعتماد کردن به یک کسب و کار و… تاثیر زیادی دارد. بنابراین شاید بهتر باشد به جای اینکه به سراغ سلبریتی‌هایی مثل بازیگران بروید، از تاثیرگذاران در رویداد و افتتاحیه کمک بگیرید. در مورد این موضوع در مقاله «اینفلوئنسر مارکتینگ» توضیحات بیشتری دادم.

5_ لذت امتحان رایگان را به مخاطبان بدهید

مخصوصا اگر از آن‌دسته مغازه‌هایی هستید که یک محصول جدید دارید، خب شما در آینده علاوه بر بازاریابی باید به سختی تلاش کنید تا اصلا مخاطبان حاضر شوند برای اولین بار، به خودشان اجازه تجربه کردن محصول یا خدمات‌تان را بدهند. در این شرایط افتتاحیه یک بهانه عالی برای رواج دادن ایده‌ یا همان محصول جدیدتان است که باعث می‌شود در آینده راحت‌تر آن را برند کنید.

مثلا اگر یک دستور غذایی جدید دارید، به عنوان نمونه پیتزای دودی، روز اول افتتاحیه می‌توانید تکه پیتزاهای کوچک را بین مخاطبان به‌شکل رایگان پخش کنید. به این شکل در صورتی که محصول‌تان واقعا باکیفیت باشد، در مدت کوتاهی بر سر زبان‌ها می‌افتید.

6_ یک رویداد خصوصی برگزار کنید

برای بعضی کسب و کارها، شاید خیلی منطقی نباشد که بخواهند یک افتتاحیه عمومی برگزار کنند. مثلا یک فروشگاه لوازم جانبی ماشین‌های ‌صنعتی معدن. چراکه مخاطبان این کسب و کار افراد عادی نیستند که قرار است با تبلیغات آنها را جذب کند.

در این شرایط بهتر است با اجاره یک سالن یا تالار، آنها را به‌شکل خصوصی دعوت کنید. البته نکته بعدی اینجاست که پیشنهادتان برای جذب چنین افرادی واقعا باید جذاب باشد تا راضی به حضور شوند.

7_ حسابی زمینه‌سازی کنید!

درست است روز افتتاحیه به دلیل شلوغ شدن محل، خیلی از مخاطبانِ از همه‌جا بی‌خبر هم به سراغ‌تان آمده و با شما آشنا می‌شوند. اما کار اصلی، قبل از شروع افتتاحیه است. در واقع باید قبل از افتتاحیه، حداقل 1 ماه قبل، حسابی در سطح شهر، سطح وب، پیج‌های اینستاگرام محلی و… در مورد افتتاحیه‌تان تبلیغ کنید تا مطمئن شوید قرار است مخاطبان زیادی به سراغ‌تان بیایند. در غیر این‌صورت به احتمال زیاد تمامی بودجه‌ برگزاری افتتاحیه را دور ریخته‌اید.

8_ به مخاطبان اجازه فرار ندهید!

یکی از مهم‌ترین نکات در افتتاحیه این است که اجازه ندهید شرکت‌کنندگان به راحتی از دست بروند! در واقع شما برای جذب کردن آنها میلیون‌ها تومان هزینه کرده‌اید. پس اینکه صرفا به درب مغازه شما آمده، یک چیز رایگان یا با تخفیف بگیرند و بروند، کافی نیست.

یکی از بهترین راهکارها در این شرایط، این است که با یک تکنیک، شماره تماس مخاطبان را بگیرید. به این ترتیب می‌توانید در آینده با ارسال پیامک یا حتی تماس گرفتن، آنها را به خرید دوباره ترغیب کنید. دقیقا مثل کاری که فروشگاه‌های افق کورش می‌کنند.

راه های جذب مشتری در افتتاحیه مغازه

اما چطور شماره تماس آنها را بگیریم؟ مثلا می‌توانید آدرس سایت‌تان را اعلام کرده، بگویید در صفحه اول سایت در کادری که قرار گرفته شماره تماس‌شان را بنویسند. بعد هم از میان افرادی که شماره‌شان را نوشته‌اند برای یک محصول نفیس قرعه‌کشی کنید. همینطور می‌توانید بگویید شماره تماس‌شان را روی یک کاغذ نوشته و در صندوقی بیندازند و بعد از میان همان‌ها قرعه‌کشی کنید.

البته خب قطعا تکنیک دریافت شماره در سایت، باعث می‌شود مخاطبان متوجه شوند شما پرستیژ کاری بیشتری دارید. پس اگر هنوز برای کسب و کارتان سایت نساخته‌اید، می‌توانید از 7 روز تست رایگان سایت ساز پرتال کمک گرفته و در کم‌تر از 2 دقیقه سایت‌تان را بسازید!

9_ از یک خیریه کمک بگیرید!

یکی از ایده‌های جالب برای افتتاح فروشگاه، این است که به سراغ یک خیریه بزرگ در شهرتان بروید و یک نماینده از آنجا، مثلا ریاست یا معاونتش را به رویداد دعوت کنید. بعد از این در تمامی تبلیغات‌تان عنوان کنید در روز افتتاحیه فروشگاه تمامی سودش از فروش محصول را به این خیریه می‌دهد! یا مثلا اینکه به هر اندازه فروشگاه در روز افتتاحیه فروش داشت، 2 برابر کل مبلغ یا سود را هم شما به این خیریه اهداء می‌کنید. به این ترتیب علاوه بر تبلیغات، می‌توانید به عنوان یک برند قابل اعتماد به مشتریان معرفی می‌شوید.

10_ از دیگر برندها کمک بگیرید!

اگر فکر می‌کنید بودجه مالی کافی برای برگزاری یک افتتاحیه بزرگ و البته تاثیرگذار را ندارید، خب از چند برند دیگر کمک بگیرید! مثلا با چند کسب و کار مرتبط به حوزه کاری خودتان، یک افتتاحیه چند جانبه برگزار کرده یا اصلا رویدادی برگزار کرده و سپس شما به عنوان یکی از حامیان، کسب و کار خودتان را در آن تبلیغ کنید.

البته دقت کنید، وقتی قرار است به سراغ همکاران یا دیگر کسب و کارها رفته و به آنها برای همکاری در برگزاری رویداد پیشنهاد بدهید، قطعا باید پیشنهاد جذابی داشته باشید. نه اینکه آنها تصور کنند این رویداد قرار است بیشتر از همه به سود شما تمام شود.

11_ رویداد را به‌شکل آنلاین پوشش بدهید

افتتاح فروشگاه اینترنتی

یکی دیگر از نکاتی که به نظرم می‌تواند باعث افزایش بازدهی افتتاحیه و البته رشد نرخ بازگشت سرمایه‌تان شود، این است که رویداد را به‌شکل آنلاین هم پوشش بدهید. یکی از بهترین راهکارها هم می‌تواند این باشد که با یک تلفن همراه و در پیج مغازه، از رویداد لایو بگیرید. در این شرایط باید چند مورد را هم در نظر گرفت:

  • اول از همه اینکه حتما پیشنهادی هم برای اعضای آنلاین داشته باشید. مثلا اگر قرار به قرعه‌کشی است، حتما قرعه‌کشی میان آنها هم باشد،
  • دوم اینکه اگر رویداد مجری دارد، باید حتما حواسش به مخاطبان آنلاین هم باشد و آنها را خطاب قرار بدهید،
  • و در نهایت اینکه یادتان باشد لایوهای اینستاگرامی هر 1 ساعت قطع می‌شوند. پس اگر رویداد طولانی شد، بعد از 1 ساعت دوباره لایو را شروع کنید.

12_ همه مخاطبان را راضی کنید

یکی از کارهایی که می‌تواند باعث افزایش رضایت مخاطبان حاضر در رویداد و افتتاح مغازه شود، این است که در هر صورت به همه آنها یک هدیه بدهید. مثلا می‌توانید یک پک یادبود کوچک درست کرده و در آن هدایایی مثل سرکلیدی، یک محصول از مغازه‌تان، تقویم و… قرار داده و در انتها این هدیه را به همه بدهید. حتی می‌توانید در همان ابتدای رویداد در مورد این هدیه‌ها گفته و توضیح بدهید که در انتهای رویداد آنها را توزیع می‌کنید. به این ترتیب افراد ترغیب می‌شوند تا انتها همراه‌تان باشند.

13_ دکور ورودی متفاوتی بسازید

مخصوصا وقتی افتتاحیه قرار است در یک مکان پر رفت و آمد باشد، اینکه ورودی و سر در مغازه را با یک ایده خاص طراحی کنید، باعث افزایش شرکت‌کنندگان می‌شود. در کم‌ترین حالت این دکور متفاوت می‌تواند مخاطبان بیشتری را با برندتان آشنا کند.

در حال حاضر که این مقاله را می‌نویسم، ایده‌هایی مثل بادکنک‌آرایی هنوز باعث جلب توجه می‌شود. اما خب برای بازدهی بیشتر می‌توانید ایده‌های دیگری مثل هوا کردن بادکنک‌های بزرگ، بالن، نورپردازی متفاوت و… را هم امتحان کنید.

دیدگاهتان را بنویسید